Hart van Yoga

De stilte wijst je de weg……
je hoeft er alleen maar naar te luisteren

Leermeesters en scholing

Leermeesters

De stilte, mijn lichaam en eigen innerlijke wijsheid

Een van mijn eerste leermeesters was mijn lichaam en mijn eigen innerlijke wijsheid. Dat kwam duidelijk naar voren in 1998 tijdens mijn burn-out periode. Ik heb een jaar lang heel teruggetrokken en in stilte geleefd. Mijn pad van yoga beoefenen was begonnen. De meeste tijd bracht ik door met aandachtig ademhalen, mijn gedachten observeren, luisteren naar mijn lichaam en de stilte in mezelf. Via oefeningen gebaseerd op zenmeditatie leerde ik beetje bij beetje naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ik kreeg de antwoorden waarnaar ik op zoek was en mijn leven kreeg een geheel nieuwe wending. Mijn werk als psycholoog ging verschuiven naar mijn werk als leerkracht. Mijn woonplek in de stad veranderde naar een heerlijke woonplek aan het water en dicht bij het bos. 

Kinderen in mijn klas als leermeesters

Tijdens mijn jaren als leerkracht waren de kinderen in mijn klas mijn grote leermeesters. De kinderen waren als heldere spiegels voor mij. Van hen heb ik geleerd om aandachtig en met een open mind aanwezig te zijn. Gewoon met mijn voeten op de grond, in het hier-en-nu. Dit ging met vallen en opstaan. Ik heb een prachtige, leerzame tijd met ze gehad. Wat heb ik genoten van hun enthousiasme, openheid, nieuwsgierigheid, puurheid en verwondering. 

Het pad van The Awakening your lightbody

Als vanzelf kwam het prachtige meditatiepad ‘The Awakening your Light Body’  (Sanaya Roman en Duane Packer) op mijn weg. Wat was en ben ik dankbaar dat ik dit prachtige avontuur mocht beginnen en beleven. Dit pad heeft een doorbraak in mijn leven gebracht. Mijn hart ging meer open en emoties konden makkelijk getransformeerd worden. Een blaasontsteking waar ik al jaren last van had, verdween. Mijn leven kwam meer in de flow en ik kreeg steeds meer een gevoel van zin in mijn leven. Het contact met mijn ziel en leven vanuit mijn ziel verdiepte enorm. Ik was zo blij met dit pad en vele verdiepingscursussen en een docenten training ‘Lightbody’ volgden. Nog steeds volg ik cursussen om me te blijven verdiepen, verfijnen en te scholen. Voor mij is dit pad een van de grootste geschenken in mijn leven. Via dit pad kwam ik geleidelijk aan meer in contact met spiritueel Meesters.

Het pad van een dieper spiritueel ontwaken, liefde en het openen van mijn hart

Vanaf 2009 kwam ik dieper in de overgave en verzachting nadat ik een spiritueel meester ontmoette die het pad van Prema bracht. Prema is goddelijke liefde. Ik kon me meer overgeven aan het innerlijke heiligdom in ons hart. Ik ontdekte een enorme vreugde, liefde en schoonheid in deze  Universele liefde. Via het pad van liefde en toewijding, ook wel  Bhakti-Yoga, en het pad van wijsheid en kennis, Jñāna-Yoga, kwam ik meer in verbinding met wie wij allen in essentie zijn: Het Stralende Zelf.

Het stralende Zelf noemen sommigen God, Spirit, het Al dat is, Natuur, Bron, Brahman, Buddha. Voor mij  maakt het niet uit welke term en vanuit welke stroming of religie je komt. Vanuit deze plek zijn we met zijn allen EEN en verbonden. Dit ontwaken heeft mij en brengt mij nog steeds  een diepe vreugde, kracht, wijsheid, liefde en hoger bewustzijn. Ik ben hier erg dankbaar voor.

In 2014 kwam Qi Gong Master Chunyi Lin op mijn weg. Van hem heb ik  mogen leren op het van gebied Qi Gong, heling en werken vanuit het veld van de Universele liefde. Via zijn programma Soulpurpose ontstonden er nieuwe stappen rondom het leven van mijn levensdoel.

Opleiding en scholing.

Yin Yoga docenten opleiding

Tijdens mijn burn-out periode kwam ik in aanraking met Kashmir yoga. Deze yoga hielp mij om meer in verbinding te komen met mijn lijf en dieper te voelen. Daarna vervolgde ik yoga met Hatha yoga wat ik een aantal jaren beoefende.

Er ontstond de wens om andere wegen te verkennen en te ontdekken. Dit vond ik op het meditatiepad van de Awakening your Lightbody. De yoga beoefening met als ingang de asana’s ging een aantal jaren wat meer naar de achtergrond. 

Dit veranderde weer toen ik jaren daarna kennismaakte met  Yin Yoga. Ik was direct gegrepen door de meditatieve en verstillende vorm van deze yoga. En ook de diepgaande werking  ervan zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak. De Yin Yoga hielp mij ook om rugklachten waar ik al een aantal jaren mee liep te verminderen.  Ik  volgde de opleiding tot Yin Yoga docent,  gebaseerd op de methode van Paul Grilley. Ik blijf me ontwikkelen op dit pad door studie, het volgen van lessen en scholing.

De helende reis van Brandon Bays

Ik heb opleiding mogen volgen bij Brandon Bays. Zij ontwikkelde de methode ‘The Journey’. Dit is een effectieve helingsmethode om diep gewortelde patronen en overtuigingen los te laten en te transformeren.

Overige scholing

Als aanvulling op de studie Klinische psychologie  een paar vervolgopleidingen:

De opleiding Speels coachen bij psychotherapeut Lex Mulder met Voice Dialogue (de psychologie van de ikken) in combinatie met psychodrama. Dit brengt op een speelse manier veel inzicht in de persoonlijkheid en de deelpersonen.

Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut 

Opleiding Genezend tekenen bij de Kolam 

 Diverse scholingen in o.a. oplossingsgericht werken, zelfcompassie en systemisch werken

Aanmeldformulier voor kennismakingsles
Ik kom graag naar de kennismakingsles op zondagochtend 12 december 11.15-12.45 uur
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009