Hart van Yoga

De stilte wijst je de weg……
je hoeft er alleen maar naar te luisteren

Leermeesters en scholing

Leermeesters

De stilte 

Tijdens mijn burn-out periode in 1998 kwam ik in aanraking met de stilte.  Een jaar lang leefde ik heel teruggetrokken en in stilte. Het pad van yoga beoefenen begon. De tijd bracht ik door met aandachtig ademhalen,  gedachten observeren, luisteren naar de signalen van mijn lichaam en de stilte in mezelf. Via zenmeditatie leerde ik te luisteren naar mijn innerlijke stem.

De jaren daarna kreeg mijn leven een geheel nieuwe wending. Ik stopte met werken als psycholoog en werd leerkracht in het primair onderwijs. Wonen in de stad veranderde in een woonplek aan het water en dichtbij het bos. 

Kinderen als leermeesters

De kinderen in mijn klas waren als heldere spiegels voor mij.  Door hen heb ik heel veel over mezelf geleerd. Het versnelde het proces van zelfonderzoek met de belangrijkste vraag: Wie ben ik?

Dagelijkse meditatie en reflectie hielp mij om in verbinding met mezelf te blijven in een drukke baan en volle klas met kinderen. En juist hierdoor kon ik mijn hart volgen zowel in als buiten de klas.  De puurheid, liefde, verwondering en enthousiasme van de kinderen verblijdde mijn hart.

Het pad van The Awakening your lightbody

In 2006 kwam het prachtige meditatiepad ‘The Awakening your Light Body’ op mijn weg. Dit pad heeft een doorbraak in mijn leven gebracht.  Het leven vanuit mijn ziel verdiepte, een gevoel van zin in mijn leven groeide. Dit pad heeft me zo verrijkt en vele verdiepingscursussen en een docenten training ‘Lightbody’ volgden. 

Het pad van een dieper spiritueel ontwaken, liefde en het openen van mijn hart

Vanaf 2009 kwam ik op het pad van Spirituele Yoga: Het pad van het Hart.

Ik kwam dieper in de overgave en verzachting nadat ik mijn dierbare Yoga Meester, die ik Baba noem, ontmoette. Het pad van het Hart leert mij over het openen van mijn hart en de essentie van het Ware Zelf, wat Universele liefde is. Innig dankbaar ben ik hiervoor.

Het pad van Spirituele Yoga is het 8-voudige pad van yoga met een speciale focus op liefde en toewijding. Het nodigt je uit om je dagelijks leven te zien als middel om te ontwaken (Karma Yoga). Meditatie en Bhakti Yoga (het pad van liefde en toewijding) en Pranayama zijn voor mij het meest leidend. Zelfonderzoek en de Yoga van de Asana (Hatha & Yin Yoga) zijn ondersteunend hieraan. 

Het pad van het Hart  leert mij om vanuit mijn Hart te leven en te werken.

Qi gong en healing

In 2014 kwam Qi Gong Master Chunyi Lin op mijn weg. Van hem heb ik  mogen leren op het van gebied Qi Gong, heling en werken vanuit het veld van de Universele liefde. 

Darshan

Bij Mother Meera woonde ik geregeld Darshan bij van 2014 tot en met 2018. Via deze weg ontving ik haar liefde, licht en zegening wat mij nog dieper op het pad van de Ware Yoga bracht. Vanaf 2022 voel ik me gezegend darshan te mogen ontvangen van Paramahamsa Vishwananda en tevens initiatie in de Kriya Yoga. Deze Meester biedt het pad van Bhakti Marga aan. Dit sluit heel mooi aan bij het pad van Spirituele Yoga. 

Opleiding en scholing.

Yoga docenten opleiding

Tijdens mijn burn-out periode kwam ik eerst in aanraking met Kashmir yoga. Daarna vervolgde ik mijn pad met Hatha yoga en jaren later met Yin Yoga. Het meditatieve aspect van yin yoga greep me zo, en ik volgde de opleiding tot yin yoga docent. Daarnaast ben ik opgeleid tot hatha yoga en kinderyogadocent. Hatha yoga is een prachtige vorm voor het integreren van yin en yang. Ik blijf me ontwikkelen op het pad van yoga door studie en scholing. Ik ben gegrepen door de diepgaande werking  van yoga op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak. 

Overige scholing

Als aanvulling op de studie Klinische psychologie en de PABO een paar vervolgopleidingen:

  • De Helende Reis bij Brandon Bays
  • Speels coachen. Voice Dialogue en psychodrama bij L. Mulder.
  • Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut 
  • Genezend tekenen bij de Kolam 
  • Diverse scholingen in o.a. healing, oplossingsgericht werken, zelfcompassie, lichtwerk en systemisch werk

Leuk dat je interesse hebt.
Ik neem binnenkort contact met je op.

Tot dan,
Marlies

Leuk dat je hebt aangemeld.
Ik neem binnenkort contact met je op.

Tot dan,
Marlies

Inschrijfformulier:

Hou me op de hoogte

Inschrijfformulier zondagochtenden Yoga van het Hart

Prijs: 38 euro per ochtend.

Logo-hart-van-yoga-Logo.png

Contact formulier

Inschrijfformulier: