Hart van Yoga

De stilte wijst je de weg……
je hoeft er alleen maar naar te luisteren

Leermeesters en scholing

Leermeesters

De stilte 

Tijdens mijn burn-out periode in 1998 kwam ik in aanraking met de stilte.  Een jaar lang leefde ik heel teruggetrokken en in stilte. Het pad van yoga beoefenen begon. De tijd bracht ik door met aandachtig ademhalen,  gedachten observeren, luisteren naar de signalen van mijn lichaam en de stilte in mezelf. Via zenmeditatie leerde ik te luisteren naar mijn innerlijke stem.

Mijn leven kreeg de jaren daarna een geheel nieuwe wending. Ik stopte met werken als psycholoog en werd leerkracht in het primair onderwijs. Wonen in de stad veranderde in een woonplek aan het water en dichtbij het bos. 

Kinderen in mijn klas als leermeesters

De kinderen in mijn klas waren als heldere spiegels voor mij. Van hen heb ik geleerd om aandachtig en met een open mind aanwezig te zijn. Gewoon met mijn voeten op de grond, in het hier-en-nu. Het was een prachtige, leerzame tijd. Ik genoot van hun enthousiasme, openheid, nieuwsgierigheid, puurheid en verwondering. 

Het pad van The Awakening your lightbody

In 2006 kwam het prachtige meditatiepad ‘The Awakening your Light Body’  (Sanaya Roman en Duane Packer) op mijn weg. Wat was en ben ik dankbaar dat ik dit prachtige avontuur mocht beginnen en beleven. Dit pad heeft een doorbraak in mijn leven gebracht. Een blaasontsteking waar ik al jaren last van had, verdween. Het leven vanuit mijn ziel verdiepte, een gevoel van zin in mijn leven groeide. Ik was zo blij met dit pad en vele verdiepingscursussen en een docenten training ‘Lightbody’ volgden. Nog steeds volg ik cursussen om me te blijven verdiepen, verfijnen en te scholen. 

Het pad van een dieper spiritueel ontwaken, liefde en het openen van mijn hart

Vanaf 2009 kwam ik dieper in de overgave en verzachting nadat ik mijn Yoga Meester ontmoette die mij in contact bracht met het pad van Prema Yoga. Dit pad bracht mij werkelijk thuis in mezelf. 

Prema is goddelijke ofwel heilige liefde. Beetje bij beetje leerde ik me over te geven aan het innerlijke heiligdom in ons hart. Ik ontdekte een enorme vreugde, liefde en schoonheid in deze  Universele liefde.

Middels Prema Yoga meditatie, een nauw contact met de Meester, het pad van liefde en toewijding ( Bhakti-Yoga), en het pad van wijsheid en kennis (Jñāna-Yoga), kwam ik meer in verbinding met wie wij allen in essentie zijn: Het Stralende Zelf.

Het Stralende Zelf noemen sommigen God, Spirit, het Al dat is, Natuur, Bron, Brahman etc. Dit pad brengt mij een diepe vreugde, kracht, vertrouwen, wijsheid, liefde en hoger bewustzijn. Ik ben hier innig dankbaar voor.

Qi gong en healing

In 2014 kwam Qi Gong Master Chunyi Lin op mijn weg. Van hem heb ik  mogen leren op het van gebied Qi Gong, heling en werken vanuit het veld van de Universele liefde. 

Darshan

Bij Mother Meera woonde ik geregeld Darshan bij van 2014 tot en met 2018. Haar liefde, licht en zegening via de darshans heeft mij geholpen me nog dieper te verbinden met het Prema Yoga pad. 

Opleiding en scholing.

Yin Yoga docenten opleiding

Tijdens mijn burn-out periode kwam ik eerst in aanraking met Kashmir yoga. Daarna vervolgde ik yoga met Hatha yoga wat ik een aantal jaren beoefende.

Er ontstond de wens om andere wegen te verkennen en te ontdekken. Ik wilde mijn zoektocht verder voortzetten op zoek naar de subtiele werkelijkheid achter de vorm van ons lichaam, voelen en denken. Dit vond ik eerst op het meditatiepad van de Awakening your Lightbody. Daarna werd werkelijk aan mijn vraag voldaan op het Prema Yoga pad. Ook al heeft de beoefening van de asana’s binnen de Prema Yoga haar plek, de yoga beoefening met als ingang de asana’s ging een aantal jaren wat meer naar de achtergrond. 

Dit veranderde weer toen ik jaren daarna kennismaakte met  Yin Yoga.

Ik ben gegrepen door de meditatieve en verstillende vorm van deze vorm van yoga. En ook de diepgaande werking  ervan zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak. De Yin Yoga hielp mij ook om rugklachten waar ik al een aantal jaren mee liep te verminderen.  Ik  volgde de opleiding tot Yin Yoga docent. Ik blijf me ontwikkelen op dit pad door studie en scholing.

Overige scholing

Als aanvulling op de studie Klinische psychologie  een paar vervolgopleidingen:

  • De Helende Reis bij Brandon Bays
  • Speels coachen. Voice Dialogue en psychodrama bij L. Mulder.
  • Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut 
  • Genezend tekenen bij de Kolam 
  • Diverse scholingen in o.a. healing, oplossingsgericht werken, zelfcompassie en systemisch werk.
Aanmeldformulier voor kennismakingsles (Voorjaar 2022)
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009