Hart van Yoga

Marlies

Welkom

Hallo! Wat leuk dat je op mijn website bent. Ik ben Marlies en ik werk met veel plezier met kinderen en volwassenen. Vanuit Hart van Yoga begeleid ik volwassenen die graag yoga en meditatie willen beoefenen. En meer vanuit hun hart willen leven en werken. Het werken met kinderen en hun ouders, doe ik vanuit mijn professie als holistisch psycholoog in mijn praktijk Novaster.

Ik heb altijd al mijn interesse gehad in de mens en wat ons beweegt en wie wij zijn. Dat is een soort rode draad in mijn leven. Dat is al wat begonnen toen ik nog maar een klein meisje was.

Als klein meisje op de basisschool

Als klein meisje op de basisschool lag ik vaak nog laat wakker in mijn bed. Als mijn moeder in mijn kamer kwam en vroeg waarom ik nog niet sliep, was mijn antwoord: “Ik lig na te denken. Mam, wie is God? Waar kom ik vandaan?” Ik was vaak in mijn verbeelding aan het reizen door het universum en zag dan de sterren. En dan vroeg ik me af: wat was er voordat de sterren er waren? Wat was er ooit het eerst? Waar is het ooit mee begonnen? Het leek alsof het oneindig was en dat er nooit een begin was geweest. De vragen als: wie ben ik? Waar kom ik vandaan en wat is de zin van het leven waren vragen die mij al heel vroeg bezighielden.

Juist ook een lichte en vrolijke kant

Naast die hele serieuze kant heb ik ook een hele andere kant en heb ik heerlijk gespeeld, gesport, gedanst en lol gemaakt met vriendinnen tijdens mijn lagere en middelbare schoolperiode en studententijd. En nog steeds is hardlopen, dansen, muziek luisteren, lol maken en gezellig samen zijn met dierbaren erg belangrijk voor mij. Ik hou van gek doen, koken, lekker eten, het leven vieren en in de natuur zijn.

De zingevingsvragen zijn een soort rode draad door mijn leven die elke keer weer terugkomen.

Werken als psycholoog en burn-out

De vragen brachten mij naar de studie klinische psychologie, hopende daar een antwoord te krijgen.

Ook al kreeg ik geen antwoord via de studie, toch ben ik destijds als psychologe aan het werk gegaan binnen de geestelijke volwassen zorg.

In het reguliere circuit kon ik niet mijn draai vinden. Ik had sterk de behoefte aan werken vanuit mijn intuïtie, kwaliteiten en visie. Daar was niet echt de ruimte voor. Ik ging door terwijl ik niet gelukkig was in mijn werk. Ik zat gevangen in een baan en een druk sociaal leven. Dit leidde in 1998 tot een stevige burn-out.

Het roer om; de weg naar binnen

Dit was voor mij het moment dat ik mezelf afvroeg: is dit het nou? Is dit het leven wat ik verder ga leiden?  ‘’Nee’’, was het antwoord. Ik wilde veel meer uit mezelf en mijn leven halen. Iets anders, iets diepers. Ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen, maar ik was vastberaden.

Mijn leven kreeg een andere wending. Ik keerde met mijn aandacht naar binnen en begon mijn weg van mediteren, yoga en reflecteren. Ik begon meer te ontdekken wie ik echt ben en waar ik echt blij van word. Er kwam steeds meer passie in mijn werk en mijn leven. Mijn leven kreeg weer zin!

Passie in werk, mijn harteroep volgen

Meerdere banen heb ik gehad waar ik mijn passie in kwijt kon. Eerst jaren als leerkracht en psychosociaal weerbaarheidstrainer voor kinderen en ouders op een basisschool. Sinds 2010 in mijn praktijk Novaster als holistisch ouder -kindercoach en psycholoog voor hoog sensitieve kinderen en hun ouders.

Met mijn praktijk ‘Jouw Stralende Hart’ ging mijn hartsverlangen verder in vervulling. Een logische vervolgstap werd ‘Hart van Yoga’. 

Meerdere keren kwam ik weer op een kruispunt. Dit gebeurde o.a. ten gevolge van een onvervulde kinderwens en het verlies van dierbaren. Het was opnieuw tijd voor  bezinning om vervolgens weer nieuwe stappen te kunnen nemen waar ik blij van word. En met mij mijn omgeving.

Obstakels op mijn weg

Op mijn weg kwam ik obstakels tegen. De zogenaamde stemmetjes die me wilden tegenhouden om datgene te gaan doen wat ik werkelijk verlang. Bekende stemmetjes als:

“Ik kan het niet. Ik durf het niet”.

Angsten, onzekerheden, boosheid of frustratie ervaren. Ik weet nu dat dit er allemaal bij hoort. Nog steeds steken ze af en toe de kop op. Inmiddels heb ik meer gereedschap om hiermee om te gaan:

Mentors, methoden en technieken als helpers op mijn weg

Leermeesters, methodes en manieren kwamen voorbij op mijn pad. Deze hielpen mij om de obstakels te overwinnen en om meer vanuit mijn ware natuur, mijn passie en levensdoel te leven. Wil je hier meer over weten? klik dan hier. Pagina: mijn leermeesters en scholing

Mijn passie is om jou te faciliteren bij het ontdekken en leven vanuit je stralende zelf.

Graag deel ik datgene, wat ik heb mogen leren en ontvangen, samen met jou. Ik geniet ervan als jij zelf via o.a. je verbeelding, creatieve expressie, voelen, stilte of beweging dieper verbonden raakt met je werkelijke zelf. En zelf tot inzichten en oplossingen komt. Je hebt immers zelf alles in je waar je naar op zoek bent. Zodat ook jij meer kunt zijn wie je van nature bent. Waardoor je een meer vervullend leven kunt leiden die ook echt bij jou past. 

Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Marlies

Aanmeldformulier voor kennismakingsles
Ik kom graag naar de kennismakingsles op zondagochtend 12 december 11.15-12.45 uur
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009
Contact formulier
Je kunt ook bellen naar 06 2786 5009