Hart van Yoga

Marlies

Welkom

Hallo! Wat leuk dat je op de website van Hart van Yoga bent. Ik ben Marlies en ik werk met heel veel plezier met volwassenen. Vanuit Hart van Yoga begeleid ik mannen en vrouwen die graag yoga en meditatie willen beoefenen. En meer vanuit hun hart willen leven en werken.

Ik heb altijd al mijn interesse gehad in de mens en wat ons beweegt en wie wij zijn. Dat is een soort rode draad in mijn leven. Dat is al wat begonnen toen ik nog maar een klein meisje was.

Als klein meisje op de basisschool

Als klein meisje op de basisschool lag ik vaak nog laat wakker in mijn bed. Als mijn moeder in mijn kamer kwam en vroeg waarom ik nog niet sliep, was mijn antwoord: “Ik lig na te denken. Mam, wie is God? Waar kom ik vandaan?” Ik was vaak in mijn verbeelding aan het reizen door het universum en zag dan de sterren. En dan vroeg ik me af: wat was er voordat de sterren er waren? Wat was er ooit het eerst? Waar is het ooit mee begonnen? Het leek alsof het oneindig was en dat er nooit een begin was geweest. De vragen als: wie ben ik? Waar kom ik vandaan en wat is de zin van het leven waren vragen die mij al heel vroeg bezighielden.

Juist ook een lichte en vrolijke kant

Naast die hele serieuze kant heb ik ook een hele andere kant en heb ik heerlijk gespeeld, gesport, gedanst en lol gemaakt met vriendinnen tijdens mijn lagere en middelbare schoolperiode en studententijd. En nog steeds is hardlopen, dansen, zingen, muziek luisteren, lol maken en gezellig samen zijn met dierbaren erg belangrijk voor mij. Ik hou van koken, in de natuur zijn en lezen. Een favoriet boek is ‘Autobiografie van een Yogi’ van de auteur en Yoga Meester Paramahansa Yogananda.

De zingevingsvragen zijn een soort rode draad door mijn leven die elke keer weer terugkomen.

Werken als psycholoog en burn-out

De vragen brachten mij naar de studie klinische psychologie, hopende daar een antwoord te krijgen.

Ook al kreeg ik geen antwoord via de studie, toch ben ik destijds als psychologe aan het werk gegaan binnen de geestelijke volwassen zorg.

In het reguliere circuit kon ik niet mijn draai vinden. Ik had sterk de behoefte aan werken vanuit mijn intuïtie, mijn vrouwelijke kwaliteiten en ook mijn visie. Daar was niet echt de ruimte voor. Ik ging door terwijl ik niet gelukkig was in mijn werk. Ik zat gevangen in een baan en een druk sociaal leven. Dit leidde in 1998 tot een stevige burn-out.

 

Het roer om; de weg naar binnen

 

Dit was voor mij het moment dat ik mezelf afvroeg: is dit het nou? Is dit het leven wat ik verder ga leiden?  ‘’Nee’’, was het antwoord. Ik wilde veel meer uit mezelf en mijn leven halen. Iets anders, iets diepers. Ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen, maar ik was vastberaden.

Mijn leven kreeg een andere wending. Ik keerde met mijn aandacht naar binnen en begon mijn weg van mediteren, yoga en zelfonderzoek. Ik begon meer te ontdekken wie ik echt ben en waar ik echt blij van word. Er kwam steeds meer passie in mijn werk en mijn leven. Mijn leven kreeg weer zin!

Passie in werk, mijn hart volgen

Meerdere banen kwamen voorbij waar ik mijn passie en talenten in kwijt kon. Eerst jaren als leerkracht en weerbaarheids trainster voor kinderen en ouders in het primair onderwijs. Later als holistisch ouder & kindercoach/ psycholoog in Praktijk Novaster.   

Gaandeweg ontstond praktijk ‘Jouw Stralende Hart’. Een logische vervolgstap werd ‘Hart van Yoga’. 

Kruispunten op het pad

Dit gebeurde o.a. ten gevolge van een onvervulde kinderwens en het verlies van dierbaren. Deze momenten voor zingeving, rouw en bezinning brachten weer helderheid en richting. 

Obstakels op mijn weg

Op mijn weg kwam ik obstakels tegen. De zogenaamde stemmetjes die me wilden tegenhouden om datgene te gaan doen wat ik werkelijk verlang. Bekende stemmetjes als:

"Ik kan het niet. Ik durf het niet".

Angsten, onzekerheden, boosheid of frustratie ervaren. Ik weet nu dat dit er allemaal bij hoort. Nog steeds steken ze af en toe de kop op. Inmiddels heb ik meer gereedschap om hiermee om te gaan:

Mentoren, methoden en technieken als helpers op mijn weg

Leermeesters en manieren kwamen voorbij. Deze hielpen mij om de obstakels te overwinnen en om meer vanuit mijn ware natuur, mijn passie en levensdoel te leven. Wil je hier meer over weten? klik dan hier. Pagina: mijn leermeesters en scholing

Graag faciliteer ik je bij het ontdekken en leven vanuit je stralende zelf.

Datgene wat ik heb mogen leren en ontvangen, deel ik graag met je. Ik geniet ervan als je meer thuis komt bij jezelf. En dat je zelf tot inzichten en oplossingen komt.

Je hebt immers zelf alles in je waar je naar op zoek bent. Zodat ook jij meer kunt zijn wie je van nature bent. Waardoor je een meer vervullend leven kunt leiden die ook echt bij jou past. 

Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Marlies

Leuk dat je interesse hebt.
Ik neem binnenkort contact met je op.

Tot dan,
Marlies

Leuk dat je hebt aangemeld.
Ik neem binnenkort contact met je op.

Tot dan,
Marlies

Inschrijfformulier:

Hou me op de hoogte

Inschrijfformulier zondagochtenden Yoga van het Hart

Prijs: 38 euro per ochtend.

Logo-hart-van-yoga-Logo.png

Contact formulier

Inschrijfformulier: